Asiakkaan edut

Tilatessasi suunnitelman minulta, saat useiden liikkeiden tarjoamat valikoimat. Pienikin tila saadaan toimivaksi tarkalla suunnittelulla. Tilan tuntua ja avaruutta -neliöitä lisäämättä- voidaan saada paljon enemmän sijoittamalla tilan suunnitteluun. Ovien, seinien ja ikkunoiden sekä huonekalujen paikoilla on merkitystä tilan käytännöllisyyteen, viihtyvyyteen ja ulkonäköön.

Etenkin uudisrakennuksissa olisi hyvä jo alkuvaiheessa pyytää sisustussuunnittelija avuksi. Myös oikealla valaistuksensijoittelulla on suuri merkitys tunnelmaan ja viihtyvyyteen. Valoa pitää olla tarpeeksi oikeissa paikoissa, mutta se ei saa häikäistä ja sen on hyvä sopia sisustukseen. Valaistussuunnittelu kulkeekin rinnakkain muun sisustussuunnittelun kanssa eri valonlähteitä monipuolisesti käyttäen.

Harkittaessa remonttia tai rakennettaessa uutta tilaa on sekä taloudellista, että aikaa säästävää käyttää suunnittelijaa pohjaratkaisujen selvittämisen lisäksi myös ideoimaan sisustusta. Sisustussuunnittelijasta on myös paljon hyötyä, jotta tilan kalusteet saadaan asettumaan paikoilleen. Asiantuntijan käyttö maksaa itsensä takaisin, kun sen myötä vältyt tavallisimmilta virheiltä ja hankinnoissa on suunnitelmallisuutta. Myös asunnon jälleenmyyntiarvoon voi vaikuttaa hyvällä suunnittelulla ja sen toimivalla toteutuksella. Asunnon stailauksella saadaan pienelläkin etukäteen sovitulla budjetilla kotiisi jotakin näkyvää, mikä edesauttaa asunnon myyntiä ja saattaa jopa nostaa sen arvoa. Stailausta voidaan käyttää myös erilaisten juhlien yhteydessä.

Kuvataide osana sisustussuunnittelua tehostaa ja täydentää tilan muotoja ja värejä. Maalausten, veistosten ja muun kuvataiteen sijoittelu näyttävästi sekätoisiinsa sopivasti vaatii esteettistä osaamista. Kuvataide levittää lakkaamatta katsojalleen visuaalista iloa. Myös ikkunoiden sisustamista voisi huomattavasti lisätä.

Sisustus ja Kuvataide PiaLii
Helsinki-Valkeala
tait.pialii@gmail.com